penutupan bandara HK short-term negatif kanggo Macau: Nomura
toto

penutupan bandara HK short-term negatif kanggo Macau: Nomura

Penutupan Bandara Internasional Hong Kong ana lan ing paling bagean Selasa – sawise ewu demonstran anti-pamaréntah dikuwasani rawuh lan departures aula – kamungkinan mung impact short-term ing sektor casino Macau. Dadi ujare broker Pengeluaran SDY Nomura ing cathetan sing diterbitake Senin.

“Kita ngarepake penutupan bandara Hong Kong kanggo meksa kunjungan jangka cedhak menyang Macau,” tulis analis Harry Curtis, Daniel Adam lan Brian Dobson. “Dampak kasebut kudu sementara lan kunjungan kudu pulih sawise bandara dibukak maneh,” ujare.

Mayoritas gamblers ing kasino Macau iku turis. Akeh sing nggunakake bandara Hong Kong – salah sawijining pusat udara paling sibuk ing donya – kanggo ngakses Macau.

Analis investasi Nanging wis nyatet ing komentar sadurungé ing Macau sing ana ora perlu korélasi langsung antarane nomer turis kanggo Macau lan game nglampahi ing kasino. Iki amarga riset nuduhake yen totoan dhuwur muter dening jumlah relatif cilik saka pengunjung isih dadi komponen penting saka pasar.

Ing pratelan ing dina Senin sore, panguwasa bandara Hong Kong ujar manawa bakal mbatalake kabeh penerbangan sing durung mlebu, amarga ana gangguan ing operasi sing disebabake protes anti-pemerintah.

Wiwit jam 8:00, total 160 penerbangan mangkat lan 150 kedatangan, amarga mangkat utawa ndharat ing bandara Hong Kong antarane tengah wengi dina Senin lan jam 11.55 dina Selasa, wis dibatalake, miturut koran lokal South China Morning Post.

“Kita wiwit ndeleng pengaruh negatif saka protes ing Hong Kong sing nyebabake sawetara gangguan transportasi (ing akhir minggu umume nganti saiki) lan wiwit nggawe kunjungan menyang China menyang Hong Kong (lan kunjungan Result SDY menyang Macau),” ujare. broker Sanford C. Bernstein Ltd ing cathetan ana.

Manajemen operator casino Wynn Macau Ltd ngakoni minggu kepungkur – sak telpon konferensi karo Analysts investasi – impact negatif kanggo sektor casino kutha saka gangguan transportasi regional disebabake protes massa ing tetanggan Hong Kong.

“Yen sampeyan duwe atusan penerbangan sing dibatalake saka Hong Kong lan sawetara wegah lelungan, aku mikir manawa iki bakal mengaruhi bisnis Data SDY premium,” ujare kepala eksekutif perusahaan Matt Maddox.

Presiden Wynn Macau Ltd Ian Coughlan nambahake ing wektu kasebut: “Apa sing kedadeyan ing Hong Kong… mesthi bakal mengaruhi bisnis ing jangka pendek. Ana gangguan kanggo gerakan wong ing antarane Hong Kong lan Macau lan kayane bakal terus nganti sawetara minggu sabanjure