Flutter Menyelesaikan Pemerolehan Pengendali Loteri Sisal
toto

Flutter Menyelesaikan Pemerolehan Pengendali Loteri Sisal

Sisal kini secara rasmi menjadi sebahagian daripada keluarga syarikat Flutter . Pengendali loteri dan permainan Itali yang berpangkalan di Itali menambah agen slot portfolio Flutter yang sentiasa berubah.

Pejabat Sisal di Milan, Itali
Kawasan penerimaan pejabat Sisal di Milan, Itali. Pengendali loteri dan permainan kini secara rasmi menjadi sebahagian daripada kumpulan Flutter. (Imej: Sisal)
Flutter mula mengusahakan pengambilalihan $2.2 bilion tahun lepas dan mengumumkan bahawa kedua-dua syarikat telah mencapai persetujuan pada bulan Disember. Seterusnya, ia perlu mendapatkan semua kebenaran kawal selia yang membolehkannya mengawal operasi syarikat secara sah.

Itu berlaku minggu lepas, dengan Flutter mengumumkan pada hari Jumaat bahawa semua keperluan kawal selia telah disediakan. Ini akan mengukuhkan operasi syarikat di Itali dan memberikannya rangsangan kecil di Turki dan Maghribi.

Sisal mengendalikan loteri kebangsaan di Maghribi, permainan peluang, dan loteri kebangsaan di Turki. Walau bagaimanapun, kira-kira 90% daripada hasil kasarnya datang melalui Itali, pasaran perjudian kedua terbesar di Eropah. Hanya pasaran UK yang lebih besar, walaupun baru-baru ini merosot .

Portfolio Flutter termasuk Betfair, FanDuel, Paddy Power, PokerStars, dan banyak lagi. Ia sudah pun mempunyai kehadiran di Itali melalui Betfair dan PokerStars.

Flutter Terus Berkembang
Sisal telah meningkat pada tahun ini, melaporkan peningkatan tahun ke tahun dalam hasil sebanyak 58% pada separuh pertama. Walau bagaimanapun, pendapatan tahun lepas terjejas kerana COVID-19, yang mengubah kekuatan prestasi baru-baru ini.

Flutter menyelesaikan pemerolehan kira-kira enam bulan selepas ia membelanjakan $541 juta untuk membeli Tombola , pengendali bingo dalam talian di UK. Kedua-dua pengambilalihan adalah sebahagian daripada minat berterusan syarikat dalam aktiviti M&A di seluruh Eropah, Amerika, Australia dan Afrika.

Sisal juga akan meningkatkan Flutter melalui perjanjian yang ditandatanganinya Singapore Pools tahun ini dengan Evolution. Ia mendapat akses kepada jenama NetEnt dan Red Tiger syarikat, memberikan lanjutan kepada perjanjian untuk menawarkan pilihan permainan Kasino Langsung.

Berkibar Mencapai Dalam
Inisiatif pertumbuhan Flutter datang dengan kos yang kecil. Ia membeli Sisal menggunakan talian kredit yang dipersetujui apabila mengumumkan transaksi itu Disember lalu. Ini meningkatkan kos purata wajaran hutang syarikat kepada kira-kira 3.4% untuk separuh kedua 2022.

Syarikat itu masih berada di tempat yang baik, walaupun. Tahun lepas mungkin telah membawa penurunan dalam hasil, tetapi 2022 semakin pulih. Suku pertama tahun itu menyaksikan ia melaporkan peningkatan 6% dalam hasil gabungan, kebanyakannya hasil daripada prestasi kukuh di AS.

Walaupun pendakian, Fitch Ratings menggesa berhati-hati. Bulan lalu, ia mengubah pandangan syarikat daripada stabil kepada negatif dan menurunkan data toto macau Penarafan Lalai Pengeluar Jangka Panjang (IDR). Perubahan itu adalah hasil langsung daripada pemerolehan Sisal.

Terdapat juga kebimbangan tentang bagaimana pasaran permainan UK mungkin memberi kesan kepada operasi syarikat. Ia telah mengumumkan pengurangan hasil kerana ia melaksanakan perubahan untuk menangani masalah perjudian.

Pembaharuan perjudian yang akan berlaku mungkin menyebabkan gelongsor lain. Fitch meramalkan bahawa, antara pembaharuan dan inisiatif perjudian Flutter yang bertanggungjawab, ia akan kehilangan sekitar $120.86 juta dalam hasil kasar antara sekarang dan tahun depan.